Novinky

          • Kroužek fotbalu - odpadá

          • Středeční kroužek 23. 6. 2021 pro MŠ a ZŠ neproběhne, p. Rameš nemůže dorazit z důvodu pracovního jednání.

            Děkujeme za pochopení.

          • KLÍČE OD SKŘÍŇEK

          • Vážení zákonní zástupci, vážení žáci,

            ve středu 30. 6. 2021 - při předávání vysvědčení (1. vh.) - vyberou třídní učitelé od žáků VŠECHNY klíčky od šatních skříněk, a to napříč všemi ročníky. V průběhu července a srpna proběhne kompletní revize a kontrola šaten včetně nejnutnějších oprav.

            Děkujeme za spolupráci.

          • VYBÍRÁNÍ UČEBNIC

          • Vážení zákonní zástupci, vážení žáci,

            v PONDĚLÍ 28. 6. 2021 proběhne odevzdání učebnic, které měli žáci na tento školní rok. První dvě hodiny budou rozvrhovány jako třídnické. Učebnice angličtiny "MOTIVATE" pro 6. a 8. tř. a německého jazyka DEUTSCH MIT MAX pro 7. a 8. tř. se NEVYBÍRÁ (!)

            Děkujeme za spolupráci.

          • Odhlašování obědů

          • Připomínáme všem rodičům, že konají-li se celodenní školní výlety, je třeba žákům odhlásit na ten den oběd. Jídelna nemůže zjišťovat, zda se to které dítě účastní či neúčastní toho kterého výletu. Obědy se paušálně celým třídám neodhlašují (ne všichni žáci se vždy výletu účastní). Děkujeme za pochopení a spolupráci.  

          • Projektové dny bavily a vzdělávaly

          • V měsíci červnu se konalo několik projektových dnů, které byly zaměřeny na vzdělávání žáků v oblasti mediální výchovy, zdravovědy, chemie, fyziky, pracovní výchovy, kultury/divadla/loutkoherectví aj. Krátký fotoreport v galerii tohoto článku.

          • CO2 liga vrcholí

          • A je to tu!

            Už v květnu jsme splnili poslední misi CO2 ligy v letošním roce. Bylo to náročné, ale zajímavé a věříme, že i přínosné. Na minulém setkání jsme konstatovali, že stále více lidí a podniků bere v úvahu současný stav ohledně životních podmínek a klimatické změny. V diskusi zazněly i konkrétní příklady, a to je moc dobře.

            Čtvrtá  mise s názvem Zasaď se o změnu je uzavřena a my dosáhli opět kategorie Paříž. Tady je zpětná vazba:

            Kategorie: Paříž. Plnění mise jste se ujali velmi dobře. Udělali jste velké množství práce a splnili důležité úkoly. Vaše opatření pomáhají udržet oteplení planety na maximálně 2 °C a máte nakročeno k ještě lepším výsledkům!

            Komentář:
            Kateřiny,
            je skvělé, že jste to i přes nelehké podmínky nevzdali - vydrželi do konce a úspěšně absolvovali všechny mise na záchranu naší planety!
            Oceňujeme vaše nápady a výdrž při  šíření myšlenek i jejich realizaci.
            Věříme, že se váš záměr podaří, kvalitně zpracovaný dopis starostovi nezapadne a zaseje semínko spolupráce.
            Jistě i vaším dopisem ministrovi jste přispěli k tomu, že se ministři rozhodli neschválit pozdější termín "konce uhlí", ale naopak rozhodli vrátit návrh k dopracování možnosti ukončení těžby v dřívějším termínu.
            Držíme vám palce, ať se vám i dál daří!
            :-)“

            Děkujeme všem, kteří nás podporovali.

            Tým CO2 ligy Kateřina

          • 14. 6. 2021 - ČTENÍ ŽÁKŮ Z DEVÁTÉ TŘÍDY V MŠ KATEŘINKA

          • V pondělí k nám do školky přišli žáci z naší základní školy a připravili si čtení pro malé děti.

            Většina žáků do naší mateřské školy docházela, a tak si zavzpomínali na svoje dětství. Nechybělo

            ani pohlazení na dobrou noc. Dětem se čtení líbilo, a proto jsme se domluvili, že deváťáci se k nám na čtení ještě vrátí, a to následující pondělí.

            Za MŠ Fenclová Helena

          • Opakované volby do školské rady

          • Na základě doporučení zřizovatele opakujeme volby do školské rady v části „zákonní zástupci“. Máte-li zájem kandidovat do školské rady za zákonné zástupce našich žáků, pošlete prosím svůj souhlas s kandidaturou mailem na adresu reditelna@zskaterina.cz. Můžete také navrhnout kandidáta, který následně bude požádán o souhlas s kandidaturou. Termín – do 22. 6. 2021

          • Letní kempy nejnovější informace

          • Na základě minulé zprávy, že Letní kempy nevyšly, se otevřely nové možnosti a nakonec to vypadá, že Letní kempy nakonec vyjdou! Tzn. i s finanční podporou a tudíž pro děti zdarma! V tuto chvíli máme přihlášeno 17 dětí, což představuje jeden kemp a dvě děti.(Letos je striktní omezení 15 dětí na skupinu- nelze více ani míň). Abychom mohli rozjet dvě skupiny (jako loni), potřebujeme ještě 13 dětí. Hlašte se tedy do 18. 6., vy přihlášení pozvěte kamarády! Vy, co už jste se přihlásili v minulé zprávě, nemusíte se hlásit znovu, jste přihlášení. Přihlašování stále ZDE

          • Letní kemp- nové informace!!!

          • Vážení rodiče, milé děti, milí žáci, 

            nenesu dobrou zprávu. Ačkoli ministerstvo vyhlásilo, že podpoří všechny žadatele, obdržela jsem včera zprávu od Asociace školních sportovních klubů, že "Vaše škola bohužel nedosáhla na pořadí mezi školami, které budou finančně podpořeny v projektu Letní kempy AŠSK." 

            Vše jsme probrali v přípravném týmu a rozhodli se kemp zorganizovat i bez finanční pomoci. V praxi to ale znamená, že stravu si děti přinesou vždy vlastní a pokud pojedou na výlet, budou si ho hradit ze své kapsy. Rozhodli jsme se vybrat symbolických 500 Kč na žáka. Akce tedy letos není zdarma a je hrazená. Program zůstává cca stejný jako jsme plánovali. Tzn. začátek každý den od 8h, konec 16h. Lektoři Lukáš a Anička budou také i paní učitelky. Nejsme nyní vázáni pravidly AŠSK, takže počtem  dětí se nemusíme trefovat do žádného čísla. Musíme ale znovu spustit hlasování, protože se změnily podmínky. Termín akce trvá 19. - 23. 7. 2021 a nazveme ji Příměstský tábor ZŠ HSK. Chcete-li své dítě přihlásit, prosím klikněte ZDE. Samozřejmě uvítáme sponzory, ?:)

            Jana Kubičinová

            ředitelka školy

          • Vzhůru do vesmíru

          • Minulý týden létaly rakety mezinárodních kosmických agentur ESA, NASA, CNSA a JAXA do vesmíru přímo ze základny HSK.  

            Vybraní žáci se nejprve zúčastnili výcviku, kde se dozvěděli, jaké jsou podmínky života ve vesmíru a v ISS, které mise a objevitelské lety do vesmíru proběhly a kdy, které kosmické agentury existují, které prostředky vynášejí člověka a techniku do vesmíru, jaký je rozdíl mezi raketou a raketoplánem, seznámili se s principy raketového pohonu apod. Poté se rozdělili do skupin na jednotlivé kosmické agentury a proměnili se na konstruktéry. Podle detailního návodu každá z kosmických agentur vyrobila z PET lahví a papíru svoji raketu a pojmenovala ji. V roli operátorů kosmického řídícího centra pak žáci svou raketu odpálili. Start všech raket se zdařil.  

            Po celou dobu skupinku sledoval reportér a natáčel všechny důležité okamžiky, a tak bylo potřeba z veškerého natočeného hrubého materiálu sestříhat krátké video. Všichni byli proškoleni, jak pracovat s programem Windows Editor videa. Pak už jen zbývalo proměnit se na střihače a krásná videa byla na světě.

             

            Projekty „Vzhůru do vesmíru“ realizované pod vedením pana Šindlera (Learniga Pro s.r.o.) v rámci projektu Šablony II. propojily znalosti a dovednosti žáků z oblasti zeměpisu, fyziky, chemie, pracovní činnosti, výtvarné výchovy a informatiky.

          • Vzdělávací dny podruhé, letos pod názvem Letní kempy

          • Se zatajeným dechem jsme sledovali rozhodování vlády, jestli navýší prostředky pro školy tak, aby se mohly znovu konat Vzdělávací dny a i naše škola se mohla zapojit. Letos se akce přejmenovala na Letní kemp.

            Loni se akce velmi podařila, žáci nejen leccos krásného vyrobili, ale také se smysluplně hýbali v rytmu letních písní a karatistických kat, navštívili koupaliště, ZOO a lanové centrum. Letos nás tedy akce čeká podruhé a rovnou na 5 dní! Dopoledne hravé aktivity, odpoledne hry a soutěže, vyrábění a sport, nebudou chybět 2 výlety. Už se na Vás těší Lukáš i Anička i paní učitelky. Celá akce je zdarma a koná se tentokrát v termínu od 19. do 23. 7. 2021, takže už v ČERVENCI!. Přihlašování je možné přes třídní učitele nebo přes Edupage. Pozor! Máme jen 30 volných míst. Tak to nepropásněte.

      • Kontakty

        • Základní škola a Mateřská škola, Hora Svaté Kateřiny, okr. Most
        • nám.Pionýrů 1, Hora Svaté Kateřiny 43546 Czech Republic
        • IČ: 70882762
        • REDIZO 600083659
        • Ředitelka: Mgr. Bc. Jana Kubičinová; Zástupkyně ředitelky: Mgr. Bc. Stanislava Borejová, borejova@zskaterina.cz
        • ředitelna 476 113 151 ...... mobil 736 633 329 ..... hospodářka 476 113 299 ekonomka 476 113 299 sborovna 476 113 298 školní_družina 476 113 297 školní_jídelna 417 633 246 mateřská_škola 417 633 247 email: skolka@zskaterina.cz
        • 168413300 / 0300 (ČSOB Litvínov) Uvádějte též VS dítěte kvůli správné identifikaci platby. Pokud číslo VS neznáte obraťte se na hospodářku školy.
        • AGIS účetnictví a daně, a. s. (Venuše Sedláčková, MBA) - ekonomka@zskaterina.cz
        • Mzdová účetní: Ing. Petra Prosná mzdovka@zskaterina.cz
        • Hospodářka: Eva Lukášová, Dis. - lukasova@zskaterina.cz
        • Datová schránka: n8mqt2q
        • Správa webu a sociálních sítí: Mgr. Bc. Stanislava Borejová, Mgr. Bc. Jana Kubičinová