Novinky

          • Poděkování za spolupráci ve školním roce 2023/2024

          • Vážení zákonní zástupci, rodiče, zaměstnanci školy, přátelé školy a žáci,

            máme za sebou další školní rok nabitý akcemi, zážitky, ale hlavně vzděláváním. Dovolte mi v tuto chvíli poděkovat Vám všem za spolupráci. Mnozí z Vás inspirujete, pomáháte, tvoříte, budujete, podporujete, přikládáte ruku k dílu  a stavíte. Budiž Vám za to dík a těším se na další spolupráci. Hezké léto!

          • Nezapomenutelný večer aneb ples 9. A

          • Letošní ples deváťáků se vydařil. Z tělocvičny se stal černo-zlatý taneční sál, žáci z lavic se proměnili v mladé muže v oblecích a v okouzlující mladé dámy v krásných šatech. Slavnostní nástup byl důstojný a dojemný, některé maminky, babičky a třídní učitelka se neubránily slzám. Šerpování komentoval pan učitel Čapek, který plesem provázel, vtipnými postřehy o jednotlivých žácích. Celé šerpování i následnou promenádu doprovázel velký potlesk všech v sále.

            Program plesu byl nabitý. Ve dvou tanečních vystoupeních se předvedly gymnastky z oddílu Moderní gymnastiky TJ SOKOL Horní Jiřetín. Deváťáci si připravili předtančení na píseň Michala Davida Diskopříběh. Moc se jim povedlo a velmi se líbily jejich kostýmy à la 80. a 90. léta minulého století. Během večera se návštěvníci mohli občerstvit, vyfotit se ve fotokoutku, nebo si koupit tombolu. V tombole bylo mnoho hezkých cen a byl o ni velký zájem.  K tanci a poslechu hrála celý večer kapela ZUŠkaBANDa. A hrála moc pěkně! Její playlist byl lákavý. Parket byl stále plný. Když v jednu v noci ples končil, hostům se vůbec nechtělo domů.

            Byl to nádherný večer, pro deváťáky a jejich rodiny nezapomenutelný zážitek.

            Děkuji všem, kteří jakkoli pomohli s přípravou plesu. Děkuji všem, kteří přišli a pomohli vytvořit skvělou atmosféru.  A nejvíc děkuji svým deváťákům! Zvládli to na jedničku. S hvězdičkou.

            Lucie Hájková, třídní učitelka 9. A

            Přílohou je reflexe akce z pera žáků ve formě Wordartu a pár fotografií, více fotek je na FB a IG školy.

          • Rušíme dnešní Piknik za školou

          • ...pro nepřízeň počasí. Přesuneme akci na jiný, zatím neurčený, termín. Ruším také Debatu s rodiči na téma jazyky ve škole. O novém termínu obou akcí budeme včas informovat. Děkujeme za pochopení. 

          • Čistý les

          • Žáci 3.A se zúčastnili akce "Čistý les"

            Vážení účastníci naší soutěže,

            děkujeme Vám za účast Vaší třídy v soutěži "Čistý les"! I když jste se neprobojovali mezi vítěze, Vaše prezentace se nám velmi líbila a proto bychom Vám rádi udělali radost malým dárkem.


            Vaše práce byla kreativní, poutavá a zdůrazňovala důležitost ochrany životního prostředí. Vaše snaha a nadšení pro téma soutěže nás velice oslovily.

            Za Vaši snahu a prospěšnost obdržíte:

            • Certifikáty pro třídu
            • Slevu 20% na výukový program Liška (realizace od června 2024 do prosince 2025)

            Děkujeme všem zúčastněným třídám!

            Naše planeta čelí mnoha environmentálním výzvám, a proto je důležitější než kdy jindy, abychom se o ni starali. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je zapojit se do aktivit na ochranu životního prostředí, jako je úklid lesa.

            Úklid lesa má mnoho benefitů, které se dotýkají nás všech:

            Čistší prostředí: Odstraněním odpadu z lesů vytváříme zdravější a příjemnější prostředí pro lidi i zvířata.
            Ochrana lesních živočichů: Odpadky v lese můžou ohrožovat lesní živočichy, ať už po pozření, uvíznutím nebo znečištěním jejich přirozeného prostředí. Úklid lesa tak pomáhá chránit jejich životy.
            Zvýšení biodiverzity: Čisté lesy s menším znečištěním podporují zdravější ekosystémy a umožňují tak růst a prosperitu většího množství rostlin a živočichů.
            Vzdělávání a osvěta: Úklid lesa je skvělou příležitostí pro lidi všech věkových kategorií, aby se dozvěděli více o životním prostředí a o tom, jak ho chránit. Společná práce na úklidu buduje komunitu a posiluje pocit zodpovědnosti za naše životní prostředí.
            Zdravotní benefity: Pobyt v lese a fyzická aktivita spojená s úklidem prospívá fyzickému i psychickému zdraví.

            Práce žáků na úklidu lesa v rámci soutěže "Čistý les" je skvělým příkladem toho, jak mladí lidé mohou aktivně přispívat k ochraně životního prostředí. Jejich snaha a nadšení pro tuto důležitou věc si zaslouží uznání a obdiv.

            Úklid lesa není jen o sbírání odpadků, ale také o šíření povědomí o environmentálních problémech a o tom, jak můžeme společně chránit naši planetu pro budoucí generace.

            Děkujeme všem žákům, kteří se do úklidu lesa zapojili! Vaše práce je inspirativní a ukazuje nám, že i malá snaha může mít velký dopad.

            Výukové programy se mohou uskutečnit od června 2024 a budou se týkat témat, která jste v soutěžích zpracovávali. Věříme, že se Vám programy budou líbit a pomohou Vám dozvědět se více o vlčí populaci a ochraně životního prostředí v České republice.

            S pozdravem,

            --

            Wolejník Pavel

            www.pochop-prirodu.cz

          • Dětská skupina - informace o plánovaném zřízení

          • Vážení rodiče, 

            ve školním roce 2024/2025 plánujeme ve spolupráci se zřizovatelem možnost otevření Dětské skupiny zejména pro děti, které nemohly být z kapacitních důvodů přijaty do naší MŠ, ale i pro další děti, které se do MŠ ještě nehlásily např. z důvodu nízkého věku. Abychom mohli ve zřízení dětské skupiny pokročit, potřebujeme ale vědět, zda si tato nově nabízená služba najde na horách své klienty. Pokud byste o umístění dítěte do dětské skupiny měli zájem, vyplňte prosím dotazník ZDE, a to co nejdříve, nejpozději však do 31. 5. 2024. 

            Předběžně plánujeme dětskou skupinu provozovat pro děti od 2 let v prostoru ZŠ. Platbu za službu bychom ponechali ve stejné výši jako školkovné v MŠ. O tom, co to dětská skupina je a jak funguje blíže ZDE.

          • Férová snídaně 11. 5. 2024

          • V sobotu 11. května se na školní zahradě uskutečnil již 2. ročník Férové snídaně. Komunitního pikniku na podporu světových i regionálních farmářů a pěstitelů se letos zúčastnilo 21 návštěvníků. Banány či čokolády a další pochutiny s logem Fair Trade nesměly chybět, ale ochutnávali jsme s radostí i místní farmářské sýry nebo třeba domácí škvarkové placky, skvělý byl i koláč ze zdejších krušnohorských vajíček.

            Někteří návštěvníci využili možnosti zhlédnutí krátkých informativních videí o férovém obchodu, souvislostech s klimatickými změnami či o zemědělství na banánových, kávových a kakaových plantážích, která byla k dispozici po načtení QR kódu na vystavených propagačních materiálech.

            Závěrem si pak krásně komunitně všechny přítomné děti, velké i malé, místní i odjinud, společně zahrály několik míčových her. Děkujeme za příjemné dopoledne a těšíme se zase napřesrok!

          • Dravci a sovy ve škole

          • Ve čtvrtek 9.5. proběhla za naší školou přednáška o dravcích a sovách. Děti mohly vidět orla bělohlavého, největší evropskou sovu výra velkého a nebo naopak nejmenší, kterou je kulíšek nejmenší. O každém dravci a sově se také něco dozvěděly. Například, že kondor může pomáhat při objevení místa úniku plynu. 
            Žákům se přednáška velmi líbila🦉
             

    • Kontakty

      • Základní škola a Mateřská škola, Hora Svaté Kateřiny, okr. Most
      • nám.Pionýrů 1, Hora Svaté Kateřiny 43546
        Czech Republic
      • IČ: 70882762
      • REDIZO 600083659
      • Ředitelka: Mgr. Bc. Jana Kubičinová;

        Zástupkyně ředitelky: Mgr. Bc. Stanislava Borejová, borejova@zskaterina.cz
      • ředitelna 476 113 151 ......
        mobil 736 633 329 .....
        hospodářka 476 113 299
        ekonomka 476 113 299
        sborovna 476 113 298
        školní_družina 476 113 297
        školní_jídelna 417 633 246
        mateřská_škola 417 633 247 email: skolka@zskaterina.cz
      • 168413300 / 0300 (ČSOB Litvínov)

        Uvádějte též VS dítěte kvůli správné identifikaci platby.
        Pokud číslo VS neznáte obraťte se na hospodářku školy.
      • AGIS účetnictví a daně, a. s. (Venuše Sedláčková, MBA) - ekonomka@zskaterina.cz
      • Mzdová účetní: Ing. Petra Prosná
        mzdovka@zskaterina.cz
      • Hospodářka: Eva Lukášová, Dis. - lukasova@zskaterina.cz
      • Datová schránka: n8mqt2q
      • Správa webu a sociálních sítí: Mgr. Bc. Stanislava Borejová, Mgr. Bc. Jana Kubičinová